Close
Close
 

    Tapétázás önállóan

    !

    Alább ellenőrizze


    Egy tekercs tapéta standard mérete 52 cm x 10 m (5,2 m2). A teljes falfelületet ossza el 5-tel, így megtudhatja, hogy hány tekercsre lesz szüksége. Mintás tapéta esetén számoljon anyagveszteséggel. Minél nagyobb a minta, annál nagyobb a veszteség.


    - A régi tapétát tapétagőzölővel távolítsa el (vinil tapéta esetén először használjon tapétaleszedőt).


    - A készüléket 75%-ig töltse fel vízzel és puhítóval, majd várjon, amíg eléri a megfelelő hőmérsékletet. A gőzölőt 30 mp-ig tartsa egy helyen, majd a tapétát spakli segítségével távolítsa el. Mindig felülről lefelé haladjon. A falakat szappanos vízzel mossa le, majd tiszta vízzel távolítsa el a régi ragasztódarabokat és -foltokat.


    - A repedéseket és sérüléseket kitöltő anyaggal javítsa ki, majd száradás után csiszolja szárazra. A porózus falakat alapozóval kezelje. Mérje meg a tapéta szélességét. Vonjon le belőle 2 cm-t, majd a kapott távolságban, függőón segítségével rajzoljon egy merőleges vonalat a falra (az egyik sarokból kiindulva). Különböző helyeken mérje meg a szoba magasságát. A tapétacsíkokat a legnagyobb mért magasságnál 10 cm-rel hosszabbra vágja. Vágja méretre a tapétacsíkokat.


    - Fektessen egy tapétacsíkot felfordítva a tapétázó asztalra. Kenje be egyenletesen tapétaragasztóval. A bekent részeket harmonika-szerűen hajtogassa be. Hagyja, hogy felszívódjon a ragasztó. A legfelső behajtott részt hajtsa ki, és ragassza rá pontosan a megrajzolt vonalra. Felül 2 cm-t hagyjon meg. Ezt a szegélyt később levághatja.


    - Kefével dörzsölje rá a tapétát a falra – mindig középről a szélek felé haladva –, így kihúzva a légbuborékokat a tapéta alól. Ha a felső rész már rögzült, akkor lehúzhatja és a fentihez hasonlóan végigdörzsölheti a csík alsó részét. Az olló hegyével készítsen hajtást a plafonnal érintkező sarkokban. Lazítsa meg egy darabon a tapétát, és vágja le a felesleges részt. A tapétát ismét dörzsölje végig a kefével. Ugyanilyen módon vágja méretre a tapétát a sarkokban, valamint a fal alsó részén. Helyezze el a következő csíkot. Helyezze szorosan az első csík mellé. A réseket ismét kenje be némi ragasztóval. Utána menjen végig rajtuk görgővel. A csíkot a sarkokban is az előző csíkhoz illessze. Dörzsölje végig az első részt a falon. A plafonnál metssze be az átfedéseket. A csík maradékát azután dörzsölje rá az új falfelületre. Ha a sarok nem teljesen merőleges, akkor a csík széle sem fog merőlegesen futni. Húzzon újabb vonalat (lásd a leírás elejét), és hagyja, hogy a következő csík átfedje.


     

    Az alábbiakban megtalálhatja a kiválasztott eszközöket és anyagokat


    + Minden hozzáadása a feladatlistához


    • Max. terhelés (kg) 150
    • Tárolási hossz (cm) 125
    • Méretek (cm) 59 x 17 x 125
    • Tömeg (kg) 12
    Összecsukható létra
    Összecsukható létra
    Ettől:
    FT 1860,00
    Hozzáadás a feladatlistához +
    • Teljesítmény (W/V) 2500 / 230
    • Viztartály űrtartalma (l) 7
    • Használati időtartam (perc) 120
    • Felmelegedési idő (perc) kb. 20
    Tapétaleszedő gép
    Tapétaleszedő gép
    Ettől:
    FT 2160,00
    Hozzáadás a feladatlistához +
    • Méretek (cm) 16 x 4 x 56
    • Tömeg (kg) 0,8
    Tapétaleszedő henger
    Tapétaleszedő henger
    Ettől:
    FT 900,00
    Hozzáadás a feladatlistához +
    • Szélesség (cm) 60
    • Méretek (cm) 300 x 60 x 75
    • Szállítási méretek (cm) 100 x 60 x 8
    • Tömeg (kg) 12
    Tapétázó asztal 300 x 60 cm
    Tapétázó asztal 300 x 60 cm
    Ettől:
    FT 1140,00
    Hozzáadás a feladatlistához +