Close
Close
 

    Szőnyegpadló lerakása önállóan

    !

    Alább ellenőrizze


    A szőnyegpadló eltávolítása:
    A már meglévő szőnyegpadlót először el kell távolítani. Ehhez használjon szőnyegbontót és szőnyegpadló-felszedőt. A szőnyegbontóval könnyen eltávolítható a szőnyeg, linóleum- és vinilborítás a betonról, valamint a fa ágyazórétegről. A szőnyegpadló-felszedő jó fogást ad a szőnyegpadló eltávolításához.

    A felület tisztítása:
    A szőnyegpadló eltávolítását követően portalanítani és zsírmentesíteni kell a padlót. Ehhez használjon száraz-nedves porszívót. Az aljzatnak száraznak és síknak kell lennie.

    Szőnyegpadló vágása:
    Ha két szőnyegpadló-csík szükséges, akkor mindkét érintkező oldalt vágni kell. Ehhez helyezze egymás fölé a két csík szélét, majd egy acél rúd mentén mindkét szélt egyidejűleg, éles késsel vágja végig.

    Szőnyegpadló lerakása:
    Mindkét szőnyegpadló-csík hátsó oldalára helyezzünk egyoldalú ragasztószalagot. A szőnyegpadlót a kb. tizenkét órás akklimatizálódást követően először nagyjából vágjuk méretre. A fal mentén rögzítsük a szőnyegpadlót. Ehhez ragasszunk kétoldalú szőnyegpadló-ragasztó szalagot a padlóra. Távolítsuk el a felső védőfóliát. Ekkor a szőnyeget a fal sarkaiba nyomhatjuk, és levághatjuk. A biztonság kedvéért viseljen védőkesztyűt. A szőnyegpadlót ezután hajtsa vissza, húzza le a védőfóliát a ragasztószalagról, majd nyomja rá a szőnyegpadlót.

    Szőnyegpadló ragasztása:
    Teljes ragasztás esetén elsősorban a ragasztó gyártójának feldolgozási útmutatását kell figyelembe vennie. Lehetőleg oldószer-mentes ragasztót alkalmazzon. A ragasztót fogazott glettvassal vigye fel az aljzatra, majd a száradást követően fektesse rá a szőnyegpadlót a ragasztórétegre. Az esetleges korrekciókat azonnal végezze el. A széleket esetleg szőnyegfeszítővel húzza össze. Ezután rögtön folytassa a szőnyegpadló ragasztását.

    Befejező műveletek:
    Végezetül végezzük el a széleken és a fűtéscsövek mellett történő levágást. A szőnyegpadlót jól nyomja bele a szélekbe, majd éles késsel vágja le. A fűtéscsövek esetében fektesse végig a szőnyeget, majd a cső közepének magasságában, függőlegesen vágja be a padlóig. Ekkor kivághatja a lyukakat a fűtéscsövek számára.

    Az alábbiakban megtalálhatja a kiválasztott eszközöket és anyagokat


    + Minden hozzáadása a feladatlistához


    • Teljesítmény (W/V) 1380 / 230
    • Tartály űrtartalma (l) 45
    • Méretek (cm) 52 x 38 x 69
    • Tömeg (kg) 13,5
    Száraz-nedves porszívó 45 l
    Száraz-nedves porszívó 45 l
    Ettől:
    FT 3360,00
    Hozzáadás a feladatlistához +
    • Teljesítmény (W/V) 2000 / 230
    • Szélesség (cm) 21
    • Méretek (cm) 90 x 60 x 125
    • Tömeg (kg) 16
    Szőnyegpadló felszedő 210 mm
    Szőnyegpadló felszedő 210 mm
    Ettől:
    FT 6000,00
    Hozzáadás a feladatlistához +
    • Méretek (cm) 9 x 12 x 17
    • Tömeg (kg) 0,8
    Szőnyegpadló felszedő, kézi markolattal
    Szőnyegpadló felszedő, kézi markolattal
    Ettől:
    FT 1020,00
    Hozzáadás a feladatlistához +