Close
Close
 

    Beton alapozás önállóan

    !

    Alább ellenőrizze


    Az alapozás kiszámítása


    Az interneten nagy igény mutatkozik az alapozás kiszámítási módja iránt. Az alapozás kiszámítása építészeti probléma, ezért mindig azt tanácsoljuk, hogy forduljon szakemberhez, és tőle kérjen tanácsot. Az alapozás egy épület alapját jelenti, amelyre az épület felépül. Mindegyik épületbővítmény, fészer vagy kerti házikó más és más. Nem mindegy, hogy mi kerül az alapozásra, milyen anyagokat fog használni, stb. Mindezen egyedi tulajdonságok miatt az alapozások más és más követelményeknek kell, hogy megfeleljenek. A jó számítással megelőzhetők a későbbi problémák.


    1 Körvonal kijelölése Jelölje ki az alapozás körvonalait a talajon, majd ásson le 60 cm mélyre (ld. fagyhatár), a jelen példában 70 cm szélességben. Jól döngölje le a talajt, majd simítsa el a felületét. Csavarozza egymáshoz a betontriplex csíkokat a zsaluzathoz. Engedje le a zsaluzatot, és állítsa be vízszintesre. Ellenőrizze, hogy a zsaluzat merőlegesen, és minden sarok derékszögben áll-e.

    A zsaluzat külső oldala mentén verjen oszlopokat a földbe a sarkoktól 10 cm távolságban. Az oszlopoknak 50 cm mélységig kell a talajba fúródniuk. A zsaluzatot csavarozza az oszlopokhoz. A zsaluzat hosszú oldalain verjen be 2-2 további oszlopot, és ezekhez is csavarozza hozzá a zsaluzatot. Fűrészelje le az oszlopok tetejét, hogy a betonozás közben ne legyenek útban. A talajt műanyag fóliával fedje le. Az acélhálót sarokcsiszoló segítségével vágja méretre és fektesse néhány járdakőre, hogy ne érjen a talajhoz.

    2 A beton elkészítése 
    Készítse el a betont a csomagoláson található használati utasítás szerint.

    3 Beton tömörítése
    Az elkészített betont öntse a zsaluzatba és többször szurkáljon bele egy bottal. Az alapozás még jobb tömörítéséhez merülővibrátort is alkalmazhat. Cikk-cakkosan simítsa el a betont. Vakolókanál segítségével jól töltse ki a sarkokat. Fém simító segítségével egyenesítse ki az alapozás felületét.

    4 A beton száradása
    Az alapozást permetezze be vízzel, és műanyag fóliával fedje le. Legalább 4 napig hagyja száradni a betont. Ezután távolítsa el az oszlopokat és a zsaluzatot.

    Az alábbiakban megtalálhatja a kiválasztott eszközöket és anyagokat


    + Minden hozzáadása a feladatlistához


    • Teljesítmény (W/V) 2200 / 230
    • Csiszolótárcsa Ø (mm) 230
    • Tömeg (kg) 5,4
    • Méretek (cm) 13,5 x 59,5 x 20
    Akkumulátoros sarokcsiszoló 230 mm
    Akkumulátoros sarokcsiszoló 230 mm
    Ettől:
    FT 2040,00
    Hozzáadás a feladatlistához +
    • Teljesítmény (W/V) 700 / 230
    • Keverődob térfogata (l) 145
    • Méretek (cm) 120 x 68 x 128
    • Tömeg (kg) 60
    Betonkeverő 145 l
    Betonkeverő 145 l
    Ettől:
    FT 2280,00
    Hozzáadás a feladatlistához +
    Talicska 80 l
    Talicska 80 l
    Ettől:
    FT 1440,00
    Hozzáadás a feladatlistához +